Pojdi na glavno vsebino
01 366 19 90

Praktični nasveti za čist pisarniški prostor

Ste vedeli, da so v čistem prostoru naši možgani bistveno produktivnejši? Čistoča je zato še toliko pomembnejša v delovnih sobah. Kupi starega papirja, prah, nepomita okna, madeži kavnih skodelic, oguljene, posivele ter preluknjane stene in podobno v pisarnah nikakor ne pridejo v poštev.

Praktični nasveti za čist pisarniški prostor

Ste vedeli, da so v čistem prostoru naši možgani bistveno produktivnejši? Čistoča je zato še toliko pomembnejša v delovnih sobah. Kupi starega papirja, prah, nepomita okna, madeži kavnih skodelic, oguljene, posivele ter preluknjane stene in podobno v pisarnah nikakor ne pridejo v poštev.

Preden se lotite temeljitega čiščenja delovnega kotička, se najprej znebite stare šare. Opravite inventuro dokumentov, opreme, pohištva, pisarniških pripomočkov. Odstranite škatle z nepotrebnimi drobnarijami. Predmete ločite v tri kategorije: na tiste, ki zares sodijo v pisarno, na tiste, ki jih boste hranili kje drugje, ter na tiste, ki jih boste zavrgli stran. Šele sedaj sledi čiščenje tega, kar je ostalo v pisarni.

Kako učinkovito očistiti računalniški zaslon in tipkovnico?

Pisarniški delavci precej pogosto jedo kar za delovno mizo. Drobtine in druga umazanija se zato hitro nabere med tipkami, kar pa na dolgi rok lahko prinese precej neprijetnosti. Za piko na i poskrbi še prah. Odličen način za odstranjevanje omenjene nesnage so lahko kar vatirane palčke, ki jih zlahka manevrirate med tipkami – v vse smeri.

Tudi za čist zaslon brez prstnih in drugih odtisov lahko poskrbite na sila preprost način. Mehko papirnato brisačo popršite s toplo vodo in z njo pobrišite ekran. Za brisanje takšnih površin je dobrodošla tudi antibakterijska krpa ali pa krpa iz mikrovlaken. Seveda poskrbite, da boste pred brisanjem napravo izklopili.

Kako najhitreje očistiti pisalno mizo?

Na pisalni mizi se pogosto nahaja cel kup pripomočkov, ki jih v nekem trenutku sploh ne potrebujemo pri roki. Selotejp, škarje, mape za dokumente in podobno lahko hranimo na policah ali v predalniku. Pripomoči na mizi še bolj privabljajo prah ter drugo vrsto umazanije. Na mizi je najbolje imeti le tisto, kar v tistem hipu potrebujemo.

Za dodatno umazanijo neredko poskrbijo še vrčki s kavo. Navaditi se je treba, da na koncu vsakega delovnega dne mizo dobro obrišemo. V odlično pomoč so lahko kar antibakterijski robčki. Naslednje jutro bo miza čista in precej lažje se bomo lotili novih nalog.

Kako očistiti belo magnetno tablo?

Stalnica številnih pisarn je postala tudi praktična magnetna bela tabla, na kateri se lahko poleg pisanih in drugih črk nabere kar nekaj umazanije. Za čiščenje takšne površine so prav tako na voljo posebni vpojni robčki. Trajni flumaster lahko prekrijete s suhim in ga nato temeljito obrišite.

Za bele magnetne pisarniške table so na voljo tudi namenska čistila. Z njimi čistočo lahko vzpostavite na še hitrejši način.

Kaj storiti, da iz koša ne bodo prihajale neprijetne vonjave?

Ob koncu delovnega dne ne smemo pozabiti na smeti, ki so se nabrale v košu. Če je le možno, jih odnašajmo vsak dan sproti. V nasprotnem primeru se v pisarni lahko hitro pojavi kakšen sila neprijeten vonj. Slednje ni prijetno ne za pisarniške delavce in ne za morebitne goste.

Ko koš spraznite, vanj poškropite pomivalno sredstvo ter ga nato temeljito splaknete. To morate storiti vsaj nekajkrat na teden.



Oznake: nasveti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...