Pojdi na glavno vsebino
01 366 19 90

Kako izbrati pravi tiskalnik

Povpraševanje po tiskalnikih je danes zelo veliko. Ker pa ti že dolgo niso namenjeni zgolj tiskanju, hkrati pa ponujajo ogromno različnih funkcij, je njihova izbira toliko težja. Tiskalniki nam danes ponujajo toliko različnih možnosti, zato je njihova izbira že prava znanost.

Kako izbrati pravi tiskalnik

Zato ni nič nenavadnega, da se mnogi še pred nakupom vprašajo, kakšen tiskalnik bo za njihove potrebe najbolj primeren. Vedeti morate, da večji in dražji modeli niso nujno vedno najboljši, ampak lahko nek model po dostopnih cenah že ustreza vsem vašim kriterijem.

Osnovne vrste tiskalnikov

Glede na način tiskanja vse tiskalnike uvrščamo v dve kategoriji. To so brizgalni in laserski tiskalniki. Brizgalni tiskalniki za tiskanje uporabljajo kartušo s črnilom v različnih barvah. Ta vrsta tiskalnikov se najpogosteje uporablja za tiskanje in kopiranje v domačem okolju.

Laserski tiskalniki so pogostejši v poslovnem svetu in pisarnah, čeprav boste našli tudi modele za domačo uporabo. Za tiskanje uporabljajo toner, ki je lahko barven ali pa črn. Zato lahko z njimi tiskate barvno ali črno-belo.

Najboljši tiskalniki za domačo uporabo in podjetja

Pri izbiri tiskalnika je na prvem mestu njegov namen uporabe. Tiskalniki za domačo uporabo so na splošno manjši kot tisti, ki so namenjeni podjetjem, vendar kljub temu ponujajo številne funkcije. Zato so to že prave multifunkcijske naprave, s katerimi poleg tiskanja lahko še skenirate, kopirate in pošiljate fakse.

Na drugi strani so tiskalniki za podjetja zmogljivejši, predvsem kar se tiče hitrosti tiskanja in njihove učinkovitosti. Poleg tega ponujajo tudi številne druge funkcije, vendar so kljub temu še vedno enostavni za uporabo, njihovo vzdrževanje pa je prav tako preprosto.

Tiskalniki za vse ljubitelje fotografije in študente

S tiskalniki je danes mogoče natisniti tudi privlačne fotografije, njihova dodatna prednost pa je, da fotografije lahko dobite v trenutku. Foto tiskalniki so zasnovani tako, da z vašega telefona ali računalnika brez poseben programske opreme natisnejo fotografije, ki jih želite imeti. Prav tako pa jih lahko uporabiti tudi za tiskanje drugih dokumentov.

Velike potrebe po tiskanju pa imajo tudi dijaki in študenti. Seminarske naloge in druge obveznosti so del študentskega vsakdana, zato je tudi primeren tiskalnik nepogrešljiv del študija. Pred nakupom je vsekakor potrebno pomisliti predvsem na to, kako pogosto boste tiskali, ali boste tudi kopirali, kako velik naj bo in če boste pogosto tiskali tudi fotografije.

Še nekaj nasvetov pred nakupom

Vsakdo ima pri nakupu tiskalnika svoja pričakovanja, potrebe in želje. Da bi izbrali kar najboljši tiskalnik za vaše potrebe, si morate pred izbiro postaviti nekaj pomembnih vprašanj. Na prvem mestu je zagotovo pogostost tiskanja in ali se boste odločili za barvni ali črno-beli tiskalnik. Pomembne so tudi dodatne funkcije, povezljivost z drugimi napravami in velikost.

Na splošno je pri izbiri glavna skrb cena tiskalnikov. Vendar, če boste vaše potrebe rangirali po pomembnosti, boste hitro našli tiskalnik, ki vam najbolje ustreza. V pestri ponudbi tiskalnikov pa tudi ni strahu, da ne bi našli modela z najboljšim razmerjem med kvaliteto in ceno.

Oznake: tiskalniki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...